Online coach

Reacties op straat

Om een voorbeeld te geven waarom ik onder andere een nieuw product aan het ontwikkelen ben (wordt vervolgd) en ik me zo inzet voor de beeldvorming over mensen de volgende situatie:

Laatst was ik met mijn beste vriendin in de stad in Eindhoven. Dit kan tegenwoordig geheel zelfstandig door de nieuwe sprinters die er zijn. Superfijn en zo zou inclusie moeten zijn! Zelf bepalen wanneer je gaat en waar je naartoe gaat. Hierdoor voel je je er ook bij horen in de grote groep en word je niet ‘anders’ dan anderen gevonden.  Zo zou het moeten zijn.

Wij waren gewoon lekker ons ding aan het doen en op een gegeven moment gingen we weer richting het station om de trein te halen. We moesten hiervoor oversteken bij een zebrapad met een stoplicht. Toen wij daar aan het wachten waren, was er nog niks aan de hand. Halverwege het oversteken op het zebrapad was er ineens deze vrouw. Die liep kennelijk al voor mij, maar had haar niet opgemerkt en zij mij niet. Wat ook natuurlijk niet nodig is als je rechtdoor oversteekt. Halverwege het zebrapad haalde mijn vriendin haar een beetje in en draaide ze zich ineens om en daar reed ik dus. De schrik was van haar gezicht af te lezen en ze keek paniekerig om haar heen alsof ze nog bij moest komen van het feit dat ze eerst een rolstoel zag en daarna toen ze omdraaide nog een rolstoel. Ze verontschuldigde zich wel maar ik schrok er ook van, omdat ze ineens plotseling omdraaide wat niet handig is als je aan het oversteken bent. Ik flapte er toen iets uit zoals ‘Als je gewoon doorloopt en niet zomaar omdraait is er niks aan de hand’. Misschien minder netjes, maar ik gaf hiermee wel aan dat ik het een rare situatie vond en dat ze niet zo raar hoeft te reageren als ze een rolstoel ziet. Ik kwam in deze situatie voor mezelf op, maar heb er nog wel een tijdje met die vriendin over gesproken, wat er nou zojuist gebeurde.

Conclusie: mensen kijken soms dus nog raar op als ze een rolstoel voorbij zien rijden en weten dan niet op de juiste manier te reageren en te handelen en het is hierbij belangrijk dat je dan juist voor jezelf op komt.

Hoe denk jij hier over? En heb jij ook wel eens zoiets meegemaakt?

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *