ouders/verzorgers

en organisaties

Veel jongeren met een beperking vinden het moeilijk om deze beperking te accepteren en hiermee te leven omdat ze tegen verschillende dingen aanlopen.  Soms verbergen ze dan maar dat ze een beperking hebben, omdat ze niet anders willen zijn dan andere jongeren. Ze maken hierdoor moeilijk contact of worden overvraagd. Daarnaast kunnen zij met vragen zitten waar ze moeilijk het antwoord op kunnen vinden en eigenlijk iemand nodig hebben die ze daar bij kan helpen en ondersteunen.

Kent u een jongere met dit gevoel en die dit inderdaad moeilijk vindt of die met verschillende vragen of moeilijkheden zit?

Dat gevoel kan ik me voorstellen. Ik heb namelijk ook een beperking en zit daarom in een rolstoel. Mij lukt ook niet alles, maar toch weet ik dat er heel veel dingen zijn die wel kunnen. Ik denk dan ook in oplossingen en mogelijkheden.

 

Ik kan deze jongeren helpen en naar hun verhaal luisteren.

We kunnen, door in gesprek te gaan, samen ontdekken wat het voor hen zo moeilijk maakt en daar vaak een oplossing voor vinden. Of ik bied gewoon een luisterend oor.

 

Daarnaast kan ik me voorstellen dat het fijn is om hier met jongeren onderling over te praten. Daarom bied ik ook workshops aan jongeren om het te hebben over leven met een beperking en ervaringen te delen. Op deze manier wil ik ze ook laten inzien dat ze niet de enige zijn en dus niet alleen zijn met dit gevoel.

 

Als u een jongere kent die deze hulp zou kunnen gebruiken, neem dan gerust verder een kijkje op mijn website naar de mogelijkheden en neem contact met me op!