Skip to content

Lichamelijk beperking Tilburg

Ik ben Malou Vercammen: pedagoog, ervaringsdeskundige en coach.

 Ik zit in een rolstoel, al mijn hele leven. Hierdoor weet ik als geen ander hoe lastig het kan zijn om je beperking te accepteren. Loop jij vast in bepaalde dingen in het leven? Ik wil je leren om te kijken naar de mogelijkheden en geef ondersteuning in het positief leren denken. Je zal ontdekken dat er meer mogelijk is in jouw leven dan je op dit moment denkt!

Een luisterend oor

Leven met een handicap in Tilburg kan moeilijk zijn, of je nu al je hele leven een beperking hebt of de beperking pas op een later moment in je leven is gekomen. Ik bied je een luisterend oor en we gaan samen de antwoorden op jouw vragen proberen te vinden en op zoek naar de mogelijkheden wanneer jij moeilijkheden ervaart. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jij de eigen regie zoveel mogelijk behoudt en hierdoor jouw leven kunt leiden op je eigen voorwaarden. Hierdoor wordt de acceptatie van jouw beperking ook wat makkelijker. Ik bied niet alleen jongeren die willen leren leven met een beperking in Tilburg begeleiding, maar ook ouders en zorgmedewerkers waar deze zaken een rol spelen.

Lichamelijk beperking tilburg

Individuele begeleiding

Jongeren die vaak tegen moeilijkheden aanlopen en er moeite mee hebben om hun handicap te accepteren bied ik individuele begeleiding. Heb jij bijvoorbeeld het gevoel dat je anders bent, waardoor je minder goed contact kunt maken met anderen? Of wil je zelfstandiger worden en ervaar je hierbij moeilijkheden die voortkomen uit je handicap? Ook voor andere vragen rondom het leven met een handicap is uiteraard de ruimte. Ik ga met jou in gesprek om er achter te komen wat jij nodig hebt. Dit kan alleen een luisterend oor zijn, of een praktisch stappenplan om te bepalen hoe jij komt waar je wilt zijn. Ook kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden die er zijn rondom een bepaalde uitdaging die je ervaart. Samen zorgen we ervoor dat jij verder kunt zodat jij alles uit het leven gaat halen.

Lichamelijk beperking tilburg

Workshops

Hoewel het soms zo kan voelen, ben jij niet alleen. Tijdens de workshops deel je samen met andere jongeren je ervaringen en vertel ik je wat ik allemaal heb ervaren en geleerd. Sommige ervaringen worden gedeeld terwijl weer andere verhalen ervoor kunnen zorgen dat je nieuwe inzichten krijgt. Jij moet het leven kunnen leiden dat je zou willen. Met de juiste ondersteuning leer je denken in mogelijkheden en leer je positiever denken.