Skip to content

Leven met een handicap Tilburg

Heb jij het gevoel dat je anders bent dan anderen

Heb jij het gevoel dat je anders bent dan anderen, omdat je een beperking hebt en je bepaalde zaken daardoor moeilijk vindt? Denk je dingen niet te kunnen, maak je moeilijk contact of hou je soms maar voor je dat je een beperking hebt? Ik kan me dat gevoel heel goed voorstellen. Zelf heb ik ook een beperking, waardoor ik in een rolstoel zit. Gelukkig weet ik dat er heel veel dingen zijn die jij en ik kunnen. Mij lukt niet alles, maar ik denk altijd in oplossingen en mogelijkheden.

Denken in mogelijkheden

Ik wil jou graag helpen bij de acceptatie van je beperking. Dit doe ik door met je te praten en goed naar je te luisteren. Samen kunnen we er achter komen wat het voor jou zo moeilijk maakt, om daar samen een oplossing voor te bieden. Ook kan ik je gewoon een luisterend oor bieden op het moment dat jij daar behoefte aan hebt. Voor jongeren met een lichamelijke beperking in Tilburg geef ik workshops waarbij we met elkaar praten over hoe het is om een leven met een beperking te hebben. Het is prettig om je gevoelens en ervaringen te kunnen delen en te weten dat je niet alleen bent met dit gevoel.

Leven met een handicap Tilburg

Coaching leven met een beperking Tilburg

Misschien ben jij al vanaf je geboorte beperkt, of is dit pas later ontstaan door een ongeluk of ziekte. Een lichamelijke beperking kan in je leven komen, waardoor je tijdelijk of voorgoed zorgafhankelijk bent. Dat wil niet zeggen dat jij niet meer droomt en uit het leven wilt halen wat eruit te halen valt! Zelf heb ik Spina Bifida en ben ik al mijn hele leven afhankelijk van een rolstoel. Ik weet als geen ander welke gevoelens je kunt hebben, omdat je anders bent of omdat je van anderen afhankelijk bent. Ik geef jou ondersteuning in het positief leren denken, het denken in mogelijkheden in plaats van wat er niet kan. Zo word jij daadkrachtiger, zekerder en gelukkiger.

 
Leven met een handicap Tilburg

Workshops en gastlessen

Ik geef workshops en gastlessen over leven met een beperking en de beeldvorming van mensen met een beperking. Deze workshops zijn zowel voor jongeren en jong volwassenen met een lichamelijke of licht verstandelijke beperking en bijkomende problematieken/aandoeningen en voor ouders/verzorgers. Ook geef ik gastlessen en workshops voor jongeren en organisaties/volwassenen die in aanraking komen met mensen met een beperking.